Thursday, September 10, 2009

6. septembri hommik polnud ilma poolest just parim – taevas oli hall ning sadas ka vihma, kuid see ei heidutanud meie korraldusmeeskonda ning kõik olid valmis kas või läbimärjaks saama. Meie tubli meeskond toimis suurepäraselt ning kontserdipaik sai just selline, nagu pidi. 

Kontserdipaika valmis sättides sai tõeliselt suure tähelepanu osaliseks kohale veetud teekatel.  Tähelepanu oli katel tõepoolest väärt, sest omaniku sõnade kohaselt valmistatud juba 1927. aastal Soome sõjaväe jaoks. Tänu tublile aparaadile saime üritusest teada anda ka Euroopasse - nimelt olid peamised katla uudistajad turistid, kes tundsid kontserdi ning MTÜ Iseseisva Elu vastu elavat huvi. Kindlasti teatakse nüüd näiteks Saksamaal Eestit ja Tartut kui kohta, kus noored on tegusad ning abivalmid.

Tegusad noored on ka Ülenurme laulustuudios. Ursel Oja käe all oma oskuseid lihvivate lauljate esinemine läks publikule väga hinge – nii mõnigi kontserdikülastaja pidi silmanurgast pisarat pühkima.

Publikule meie ürituse eesmärgi paremaks selgitamiseks oli ka pisut ametlikum pool, kus Tartu linna tervitused edastas sotsiaalala abilinnapea Vladimir Šokman. MTÜ Iseseisva Elu tööst rääkis Igapäevaelu toetamise teenuse osakonna juhataja Merili Mänd. Samuti tervitas rahvast ning rääkis sotsiaalteemadest riiklikul tasandil Sisekaitseakadeemia välissuhete nõunik Ramon Loik.

Kontserdi peaesineja Margus Vaher koos bändiga Alkeemikud sai vaatamata tihenevale vihmale publiku sooja vastuvõtu osaliseks. „Kaks takti ette“ 2007. aasta võitja esines tõeliselt nauditavalt, pannes oma lauludesse energia ning jõulisuse.
Pärast Margus Vaheri esinemist saime üle anda Keskerakonna Tartu klubi poolt kingitusena korjanduskarbi koos sinna kogunenud rahaga. Korjanduskarbi andis koos heade soovidega üle professor Aadu Must.
_________________________________________________________
Usun, et saime selle üritusega teha väikese alguse suurele asjale. Kindlasti märkavad nüüd rohkemad inimesed enda ümber olevat olukorda, endast õnnetumaid. Soovime leida edaspidi rohkelt koostööpartnereid ning abilisi, kellega koos tegutseda ühise eesmärgi nimel: märgata ning parandada sotsiaalset olukorda.
_________________________________________________________
Aitäh meeldiva koostöö eest kontserdi korraldamisel:
Ecoprint
Eesti Rahva Muuseum
Margus Vaher & Alkeemikud
Soundgroup
Sven Ilves (Tartu linnamajanduse osakonna teedemajanduse peaspetsialist)
Tartu Kinnisvara 
Tartu Vald
Valge Kass
Ülenurme laulustuudio

No comments:

Post a Comment