Thursday, September 3, 2009

Miks me seda teeme?

Seda küsimust oleme viimaste nädalate ning päevade jooksul kuulnud üsna tihti. Sellele tegelikku, õiget ja ühest vastust vist ei olegi. Kaastunne? Südamlikkus? Kohusetunne? Kodanikusallivus? Midagi nende vahepealset on see, mis lihtsalt kohustab meid üles näitama eeskuju. Oleme küll veel noored ja väheste kogemustega, kuid vaatamata sellele teame, milline on hea eeskuju.

Eeskuju oli kellelegi kindlasti ka iga kodutu, keda tänaval kohata võib. Kunagi oli ta keegi ja keegi teine pidas temast lugu. Võib olla on küll igaüks oma saatuse sepp ning õnne valaja, kuid mõnele võis juhtuda kehv tina või halb lõõtsasõtkuja.

Mõeldes termini "kodutu" peale tuleb kindlasti silme ette kasimata ja haisev inimene, kes prügikastis sorides pudeleid otsib. Tundub üsna eemaletõukav, eks ole? Kuid mõelge, kus peaks saama inimene end ja oma riideid pesta kui tal pole isegi kodu?

Just selliseid mõtteid mõeldes hakkasimegi me tegutsema. Just seepärast, et ka kodutud inimesed saaksid riideid pesta. Just seepärast, et ka kodutud inimesed saaksid end pesta. Just seepärast, et ka kodutud inimesed vajavad ravimeid.

Kodutu on inimene, mõelge, head lugejad.

No comments:

Post a Comment